Orkest voor deelnemers aan Brede School activiteiten  Elk instrument is welkom. Heb je geen instrument? Je kan er een lenen!

iPad-DJ (free apps), Ableton, Logic Pro X en/of Final Cut X, Pod/Videocasting. Live stream, Producer cursussen

Opmuziekles.nl

Akkoordstijl gitaar en zang. Beginners volwassenen/kinderen vanaf 4 lessen.

TV-Kids.nl

TeeVeeKids.nl Een live streaming televisie programma van door PO-kinderen voor groep 7 en 8

Logo
logo
Educatie On Top Studio

EDUCATIE

LESSEN & 

COACHING

Bredeschool orkest van On Top Studio
Gitaarles, Harples, Zangles, DJ-les

Cursussen en coaching voor teamprojecten tijdens of na schooltijd. Gebruikmaking van de laatste technische middelen. Culturele projecten in samenwerking met derden.

Gitaar, Zang, Harp, DJ, Producer, Band.

Bruikleeninstrument (akoestisch gitaar, bas) en iPad-gebruik tijdens de cursus. Maatwerk mogelijk.

Ukelele On Top Studio

UKELELE EXTREME

Pimp je eigen ukelele (inbegrepen bij de cursus) en leer er op spelen.

Gezellige foto Jacobsvlinder

Muziek in je Klas


Leer muziekmaken in je klas, voor de Groepsleerkracht, inclusief lesbrief en gitaarlessen. 

Doel:

Muziek is wetenschappelijk aangetoond een onmisbaar onderdeel voor de ontwikkeling van het (jonge) brein. Behalve dat is het ook nog eens heel leuk om muziek te maken. De teamgeest, discipline en expressiviteit worden door muzikale structuur in de klas gestimuleerd zonder dat leerlingen dit als 'les' ervaren. Het resultaat is een evenwichtiger en beter functionerende klas. En op iets langere termijn een beter functionerend brein van de leerlingen.


Inhoud:

De leerkracht leert met eenvoudige middelen liedjes te begeleiden en in de klas aan te leren. Zonder digitale abonnementen en inlogcodes of backingtracks via internet heb je zo zelf controle over de muziek en de manier van aanleren. Gebleken is dat voor de leerkracht een gitaar met een voorraad akkoorden om bij te zingen, een minimale maar toereikende basis is. Daarna is deze basis gemakkelijk uitbreidbaar met allerhande (percussie) instrumenten die door de klas kunnen worden gebruikt. De studiedruk is ca. 20-30 minuten per dag los van de cursusuren en de praktische uitvoering in de klas. Daarnaast is het dus aan de cursist/docent om dit te implementeren, al dan niet begeleid door de cursusleider, in de praktijk. De cursus wordt inhoudelijk aangepast aan de wens van de cursisten op het niveau waarbinnen kwalitatief haalbare resultaten zijn. Tijdens de cursus is een bruikleengitaar beschikbaar samen met lesmateriaal om mee te oefenen. De cursisten kunnen zelf met voorstellen komen over de inhoud en/of de cursusleider geeft suggesties voor bruikbare muziek.


Muziekcursussen voor docenten zijn er in allerhande vormen. Uitstekende(maar soms overcomplete) methodes of internet gebaseerde programma's waar geen eigen inbreng mogelijk is. De cursus 'Muziek in de Klas' is praktisch toepasbaar en lang 'houdbaar'. De zelfstudie-uren (1,5 uur per week a ca. 20 minuten per dag) worden besteed aan het instuderen van muziekstukken (liedjes, tokkelen met of zonder tabulatuur), akkoordgrepen en slagritmes

Neem contact op over dit lesaanbod

registerleraar
Muziek in de klas workshop

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.